Laatste nieuws rond zonne-energie

Blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen rond de wetgevingen, subsidies en premies voor zonnepanelen, laadpalen en thuisbatterijen.
Zo blijf je steeds op de hoogte van de meest recente, duurzame ontwikkelingen.

Belastingvermindering op laadpalen nog tot 31 augustus 2024

Wil je nog genieten van een fiscaal voordeel op de installatie van een laadpaal voor thuis? Stel dat dan niet te lang meer uit. Alle laadpalen die voor 31 augustus 2024 worden geïnstalleerd, hebben namelijk nog recht op een belastingvermindering

Bereken de kostprijs van jouw laadpaal thuis

Ontdek de kost voor de installatie van een thuislaadpaal met Hivolta's calculator. Eenvoudig, snel & efficiënt. Krijg nu gratis advies!

Bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een optimaal rendement

Op 2 minuten gratis jouw volledige rendementsberekeding! Vul je gegevens zo nauwkeurig mogelijk in, in onze calculator hieronder en we sturen je een rapport op maat. Daarnaast kom je zo ook te weten wat een investering in zonnepanelen je op lange termijn oplevert in rendement.

Beste laadpaal voor thuis met zonnepanelen

Ontdek de ideale laadpaal voor thuis met zonnepanelen. En krijg extra tips over laadvermogen, aansluitingen, prijzen en geavanceerde functies.

De premie voor zonnepanelen in 2024, wat verandert er en zijn zonnepanelen dan wel nog een goede investering?

Ontdek waarom zonnepanelen in 2024 nog steeds een slimme investering zijn, ondanks het wegvallen van de premie

Energiedelen met zonnepanelen

Energiedelen is het delen van energie tussen verschillende partijen. Hierbij wordt de opgewekte energie door bijvoorbeeld zonnepanelen niet alleen gebruikt door de eigenaar van de panelen, maar ook door andere partijen.

Het einde van de btw-verlaging op zonnepanelen in 2024. Onderneem nu actie en geniet alsnog van alle voordelen

De eerste berichten lieten zich al doorschijnen: de gunstmaatregelen voor btw op zonnepanelen veranderen in 2024. Maar wat betekent dat nu precies voor jou, als Vlaamse consument? We begrijpen dat er momenteel veel verwarring heerst over de maatregelen en premies die al dan niet zullen worden voortgezet. We laten ons licht schijnen op alle beslissingen van de Vlaamse en federale overheid en geven een stand van zaken wat betreft de huidige en komende btw-maatregelen op groene stroom. 

Hoe vraag ik mijn premie aan?

Premies en fiscale aftrekbaarheid voor zonnepanelen, thuisbatterij en laadpalen in Vlaanderen in 2023

Laadpalen voor bedrijven

Steeds meer werknemers maken de overstap naar elektrische voertuigen vanwege de fiscale wetgeving, waar moet u op letten?

Terugverdientijd van thuisbatterijen in 2024: rendabel of niet?

Zet met een thuisbatterij een extra stap richting zelfvoorziening. Je energierekening zal er nog rooskleuriger uitzien en je hoeft je geen zorgen te maken over veranderingen als capaciteitstarieven bijvoorbeeld

Thuisbatterij fiscaal aftrekbaar?

Wat zit er in het fiscale plaatje als het gaat om thuisbatterijen voor bedrijven? In deze blog bekijken we de fiscale voordelen en de meest voordelige energiestrategie voor bedrijven.

Wat gebeurt er wanneer de zon niet schijnt?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Maar wat gebeurt er wanneer de zon niet schijnt? Dit is waar een thuisbatterij in het spel komt.

Zonnepanelen reinigen: wanneer, hoe en waarom?

Wist je dat je zonnepanelen minder rendement opleveren wanneer deze onder een laag stof of vuil zitten? Dat is wel het laatste wat je wil van je investering, toch? Tijd om de mouwen op te stropen en die panelen weer te laten blinken. Het beste tijdstip om je zonnepanelen onder handen te nemen is de maand april. Ideale timing dus om enkele tips en tricks te delen.

laadpaal voor thuis de slimme Investering voor elektrisch rijden?

 Bespaar op laadkosten, gebruik je elektrische auto als thuisbatterij, en leer over de installatieopties en load balancing voor optimale prestaties. Maak de groene omslag en investeer in een duurzame toekomst.

Ook een Energieoplossingen op maat?

hivolta is een betrouwbare installateur van duurzame energieoplossingen op maat, wij delen graag onze groene ervaring met jou.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse
nieuwsbrief en blijf op de hoogte …

© 2023 hivolta