Zonnepanelen voor bedrijven

Op zoek naar zonnepanelen voor jouw bedrijf? Maak kennis met hivolta. 
Wij helpen jouw onderneming op weg naar een duurzame toekomst. 

Onze energie-experts geven graag meer advies rond premies en belastingvoordelen voor bedrijven dankzij groene investeringen, maar ook kan je bij ons terecht voor energiedelen. Krijg een energiezuinige oplossing op maat van jouw bedrijf en investeer mee in een duurzame toekomst.

Zonnepanelen blijven rendabel voor bedrijven

Zonnepanelen blijven een rendabele investering voor bedrijven, omdat ze op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren. Door hun ecologische voetafdruk te verkleinen, krijgen organisaties niet alleen een positief bedrijfsimago naar stakeholders toe, ze kunnen bovendien hun energiekosten danig reduceren en stabiliseren.

Had je trouwens al gehoord van energiedelen? hivolta helpt je graag op weg om je opgewekte energie te delen met jezelf, je werknemers of andere partijen. Zo zorgen wij ervoor dat jij het meeste rendement uit je installatie kan halen.

+5 jaar ervaring
Plaatsing binnen 2 maanden
Energiemonitoring via app
Correcte prijs

Premies & subsidies voor bedrijven

In Vlaanderen kunnen bedrijven in aanmerking komen voor verschillende soorten steunmaatregelen:

 • Eenmalige investeringspremie: Bedrijven die investeren in zonnepanelen kunnen in aanmerking komen voor een eenmalige investeringspremie van de Vlaamse overheid, die tot wel 40% van de investeringskosten kan bedragen.

 

 • Energie-investeringsaftrek (EIA): Bedrijven die investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen en laadpalen, kunnen profiteren van de Energie-investeringsaftrek (EIA), waarmee ze tot wel 45% van de investeringskosten kunnen aftrekken van de belastingen.

 

 • Korting op nettarieven: Bedrijven in Vlaanderen kunnen nog tot en met 31 december 2025 profiteren van de korting op nettarieven. Deze korting, ook wel de "prosumententariefcompensatie" genoemd, compenseert bedrijven met een eigen zonnepaneleninstallatie voor het prosumententarief dat ze moeten betalen voor het gebruik van het distributienet. Deze regeling werd ingevoerd om de terugdraaiende teller te compenseren na de afschaffing ervan op 1 januari 2023.

 

 • Vrijstelling van de onroerende voorheffing: Bedrijven in Vlaanderen kunnen tot en met het aanslagjaar 2024 profiteren van een (volledige) vrijstelling van de onroerende voorheffing voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. Deze vrijstelling geldt voor een periode van 25 jaar vanaf de indienstname van de zonnepanelen.

 

Het is altijd raadzaam om te controleren welke premies, subsidies en fiscale voordelen beschikbaar zijn op het moment van de investering, omdat de regelingen en bedragen kunnen veranderen. Vraag daarom steeds advies aan één van onze hivolta-experts voor een correcte inschatting van jouw bedrijfsvoordelen bij de aankoop van een zonnepaneleninstallatie.

Ontdek
onze merken

Terugverdientijd zonnepaneleninstallatie bedrijf

Bedrijven wenden verschillende strategieën aan om hun zonnepanelen installatie sneller terug te verdienen. Allereerst wordt de grootte van de installatie volledig aangepast aan het energieverbruik van het bedrijf. Hoe meer energie er wordt opgewekt, hoe sneller de investering wordt terugverdiend.

Daarnaast bieden verschillende subsidies en fiscale voordelen de mogelijkheid om de terugverdientijd voor bedrijven te verkorten. Over het algemeen kunnen bedrijven hun zonnepanelen echter binnen 5 jaar terugverdienen. Door strategieën toe te passen, zoals het optimaliseren van het energieverbruik al dan niet in combinatie met laadpalen, kan de terugverdientijd nog verder worden verkort.

Onze service staat centraal bij de installatie van een pv-installatie

hivolta belooft een totale ontzorging voor je organisatie. We begeleiden je doorheen het volledige installatieproces waarbij we zorgen voor een uitgebreide studie op locatie, zodat er geen onverwachte omstandigheden optredenen alles zo vlot mogelijk kan verlopen.

 1. Je krijgt een vast aanspreekpunt zodat je op elk moment weet wie je kan contacteren bij vragen
 2. Een expert komt langs voor een grondige technische studie waarbij rekening gehouden wordt met alle variabelen die bepalend zijn voor je pv-installatie
 3. Het offertevoorstel wordt samen besproken met een expert van hivolta waarbij het rendement wordt meegedeeld.
 4. Je ontvangt een voorschotfactuur na goedkeuring
 5. Planning installatie wordt opgemaakt & gecommuniceerd
 6. Installatie wordt tot in de puntjes verzorgd door een van onze experts
 7. Je zonnepaneleninstallatie wordt gekeurd en daarna krijg je de slotfactuur en meer uitleg over het beheer van je installatie
 8. We helpen je op weg met de premieaanvraag, zodat je als bedrijf nog meer kan besparen op je investering
 9. Nog vragen? We zijn altijd bereikbaar om je zo volledig mogelijk bij te staan!

Benieuwd hoe energiedelen in zijn werk gaat?

Stel je vraag via WhatsApp / contactform

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse
nieuwsbrief en blijf op de hoogte …

© 2023 hivolta