Vastgoedkantoor kiest resoluut voor groen én Hivolta

Vastgoedkantoor kiest resoluut voor groen én Hivolta

Kijk je de laatste tijd wel eens rond je wanneer je door de straat wandelt of fietst? Zelfs als je er passeert met je -al dan niet elektrische - wagen, spot je ongetwijfeld meer zonnepanelen op de daken dan pakweg 5 jaar terug.

Weet je waar je ze niet kan zien van op de grond, maar wat wel slim is qua investering? Op de daken van appartementsgebouwen. Sta er maar eens even bij stil. Waar heb je geen tot weinig last van schaduw door bomen en nabijgelegen gebouwen? Exact, bij appartementsgebouwen.

Dat was ook de mening van dit vastgoedkantoor in Merelbeke, toen hij besloot in maar liefst 72 zonnepanelen en een laadpaal te investeren.

Fiscale voordelen bij aankoop van zonnepanelen

Als onderneming kun je je investeringen lineair afschrijven over een periode van 20 jaar. Wat betekent dat je gedurende die 20 jaar je investering zal afbetalen. Maar ook dat je dit kan ingeven als kost, zodat je belastingen lager komen te liggen.

Wist je trouwens dat er naast het fiscaal afschrijven nog een voordeel bestaat voor ondernemingen en zelfstandigen? Als onderneming trek je ook 20,5% van de aanschaffingswaarde van energiebesparende investeringen af van je belastbare winst. Als er eens een jaar onvoldoende of geen belastbare winst is, mag je zelfs deze verhoogde investeringsaftrek onbeperkt in de tijd overdragen.

Vraag ook altijd even na bij je lokale gemeente als ze compensaties of steunmaatregelen geven voor het installeren van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen wordt nog voordeliger voor bedrijven in 2025

Wanneer je nu als onderneming investeert in zonnepanelen, krijg je van de overheid een investeringsaftrek. Je mag dan een deel van je aankoopwaarde aftrekken van de belastbare winst in het jaar waarin je de zonnepanelen kocht. In 2025 verhoogt de overheid deze investeringsaftrek met 10%.

Doe je in 2025 als vrije beroeper, kmo of zelfstandige een energiebesparende investering? Je mag deze dan tot 40% fiscaal aftrekken.

Energiedelen zit in de lift

72 zonnepanelen leveren heel wat energie op. Meer dan wat het vastgoedkantoor alleen zou kunnen opsouperen. Je kunt in dat geval kiezen voor de installatie van eenthuisbatterij of om aan energiedelen te doen. Dit vastgoedkantoor in Merelbeke koos voor de laatste optie.

Als je zonnepanelen meer energie opleveren dan wat je zelf verbruikt, kun je er altijd voor kiezen om dit te delen met iemand anders. Peer-to-peer komt op dit moment nog het vaakst voor. In dit geval verkoop je energie door aan buren, vrienden of familie.

Je kunt dit gratis doen, of in het geval van dit vastgoedkantoor, voor een prijsje. Deze prijs ligt in dit geval ook lager dan wat de huurders anders zouden betalen aan traditionele energieleveranciers. Over een mooie win-winsituatie gesproken.

Zonnepanelen: interessante investering voor appartementen

Dat duurzaamheid blijft groeien qua populariteit, moeten we je niet meer wijsmaken. Bij appartementen drukken ze de energie-efficiëntie van het gebouw uit als E-peil. Hoe lager dit peil is, hoe minder energie het appartementsgebouw verbruikt voor ventilatie, warm water, verlichting en verwarming.

Als je daarom een appartement spot met een E-peil van quasi 20, dan mag je er zeker van zijn dat je in een hele energiezuinige woning zit met een kleine ecologische impact. Wat dus betekent dat je energiekosten lager liggen dan gewoonlijk. Heel interessant dus met de stijgende energieprijzen.

Geïnspireerd door dit succesverhaal uit Merelbeke?

Of je nu een eigenaar bent van commercieel vastgoed, een bedrijfseigenaar of een particulier, bij Hivolta staan we klaar om je te helpen de overstap te maken naar duurzame energie en jouw ecologische impact te verminderen. Neem dus gerust contact met ons op voor een energieke oplossing op maat.

Benieuwd hoe hivolta jou kan helpen voor een energieke oplossing?

Stel je vraag via WhatsApp / contactform

Lorem ipsum

Geconnecteerde laadpaal voor thuis via OCPP

Deze klant uit Destelbergen koos voor een elegant design gecombineerd met slimme technologie.

Gentse projectontwikkelaar verhoogt zijn rendement met Hivolta zonnepanelen

Gentse projectontwikkelaar verhoogt zijn rendement met Hivolta zonnepanelen.

Laat je laadpaal het uiterlijk van je woning niet bepalen

Voor deze klant hebben we gekozen voor een slimme lader van Easee.

Toekomstgericht renoveren met Hivolta | renovatieproject Wetteren

De bouwgrond in Vlaanderen is zo schaars als water in de sahara. Dit duwt de prijs van een stuk grond enorm de hoogte in. Heb je een locatie in gedachten dat helemaal aan je verwachtingen voldoet? De kans is groot dat je deze sneller scoort als er al een huis op staat. Deze klant in Wetteren koos prijsbewust en ging aan de slag met een renovatieproject mét oog op een duurzame toekomst. Door te kiezen voor onze holistische benadering van duurzame energie, gingen we samen aan de slag met volgende maatwerkoplossing.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse
nieuwsbrief en blijf op de hoogte …

© 2023 hivolta