Wat is energiedelen?

Energiedelen is het delen van energie tussen verschillende partijen. Hierbij wordt de opgewekte energie door bijvoorbeeld zonnepanelen niet alleen gebruikt door de eigenaar van de panelen, maar ook door andere partijen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van een bedrijf, waarbij de opgewekte energie wordt verdeeld over meerdere huishoudens in de buurt. Op deze manier profiteren niet alleen de eigenaren van de panelen, maar ook andere partijen van duurzame energie.

Wat zijn de voordelen van energiedelen met zonnepanelen?

Er zijn verschillende voordelen van energiedelen met zonnepanelen. Ten eerste draagt energiedelen bij aan de verduurzaming van de energievoorziening. Door het delen van energie wordt er minder gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen, wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot en een beter klimaat. Daarnaast is energiedelen met zonnepanelen financieel aantrekkelijk. Door het delen van de opgewekte energie kunnen de kosten voor zonnepanelen worden gedeeld, waardoor het voor meer mensen mogelijk wordt om te investeren in duurzame energie.

Tot slot draagt energiedelen met zonnepanelen ook bij aan sociale cohesie. Door samen te werken aan duurzame energievoorziening ontstaat er een gemeenschappelijk doel en worden buurtbewoners gestimuleerd om elkaar te leren kennen en samen te werken.

Benieuwd hoe hivolta u kan helpen?

Vul onderstaand fomulier in en wij beantwoorden uw vraag binenn de 2 werkdagen.

Belastingvermindering op laadpalen nog tot 31 augustus 2024

Wil je nog genieten van een fiscaal voordeel op de installatie van een laadpaal voor thuis? Stel dat dan niet te lang meer uit. Alle laadpalen die voor 31 augustus 2024 worden geïnstalleerd, hebben namelijk nog recht op een belastingvermindering

Bereken de kostprijs van jouw laadpaal thuis

Ontdek de kost voor de installatie van een thuislaadpaal met Hivolta's calculator. Eenvoudig, snel & efficiënt. Krijg nu gratis advies!

Bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een optimaal rendement

Op 2 minuten gratis jouw volledige rendementsberekeding! Vul je gegevens zo nauwkeurig mogelijk in, in onze calculator hieronder en we sturen je een rapport op maat. Daarnaast kom je zo ook te weten wat een investering in zonnepanelen je op lange termijn oplevert in rendement.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze maandelijkse
nieuwsbrief en blijf op de hoogte …

© 2023 hivolta