Wat gebeurt er wanneer de zon niet schijnt?

Eigen energieopslag en energieonafhankelijkheid

Een van de belangrijkste voordelen van het combineren van een thuisbatterij met zonnepanelen is de mogelijkheid om uw eigen energie op te slaan. Wanneer uw zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan u op dat moment verbruikt, wordt het overtollige vermogen opgeslagen in de batterij. Op momenten dat de zon niet schijnt, zoals 's nachts of op bewolkte dagen, kunt u de opgeslagen energie gebruiken om uw huis van stroom te voorzien. Dit vermindert uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en geeft u meer controle over uw energiegebruik

   Maximale energiebenutting en kostenbesparing

   Door een thuisbatterij te gebruiken in combinatie met zonnepanelen kunt u de zelfconsumptie van uw opgewekte zonne-energie maximaliseren. In plaats van overtollige energie terug te voeren naar het elektriciteitsnet tegen een lagere vergoeding, kunt u deze energie opslaan in de batterij en later gebruiken wanneer uw energieverbruik hoger is. Dit vermindert uw aankoop van elektriciteit van het net, waardoor u kunt besparen op uw energierekening. Bovendien bieden sommige energieleveranciers de mogelijkheid om tijdens piekuren goedkopere elektriciteit te gebruiken en de batterij op te laden, waardoor u nog meer kunt besparen.

      Benieuwd hoe hivolta u kan helpen?

      Vul onderstaand fomulier in en wij beantwoorden uw vraag binenn de 2 werkdagen.

      Belastingvermindering op laadpalen nog tot 31 augustus 2024

      Wil je nog genieten van een fiscaal voordeel op de installatie van een laadpaal voor thuis? Stel dat dan niet te lang meer uit. Alle laadpalen die voor 31 augustus 2024 worden geïnstalleerd, hebben namelijk nog recht op een belastingvermindering

      Bereken de kostprijs van jouw laadpaal thuis

      Ontdek de kost voor de installatie van een thuislaadpaal met Hivolta's calculator. Eenvoudig, snel & efficiënt. Krijg nu gratis advies!

      Bereken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor een optimaal rendement

      Op 2 minuten gratis jouw volledige rendementsberekeding! Vul je gegevens zo nauwkeurig mogelijk in, in onze calculator hieronder en we sturen je een rapport op maat. Daarnaast kom je zo ook te weten wat een investering in zonnepanelen je op lange termijn oplevert in rendement.

      Nieuwsbrief

      Schrijf je in voor onze maandelijkse
      nieuwsbrief en blijf op de hoogte …

      © 2023 hivolta